INICI  
El barri  
Un poc d'història
Ubicació i accessos
Alcaldes/es de Barri
Llocs d'interés
L'Associació  
Qué som?
Història breu
Estatuts
Junta Directiva
Activitats que organitzem  
Festa Sant Antoni de Pàdua
Nit dels "farolets"
Recreació Setmana Santa
Concurs de dibuix
Betlem del barri
Concurs Local de Paelles
Altres activitats
Zona Multimèdia  
Galeria de fotos  
Esp@i veïn@al  
Comerços del barri  
Col·laboradors  

Seccions d'interés

Accessibilitat web

Avís legal. Política privacitat.
Museu del barri Les Barraques

 

Museu del barri

 

 

· Com naix aquest Museu?

· Que podem trobar, i quines particularitats te?

· On està i qui el gestiona?

· Quant es pot visitar?

· Col·laboradors del Museu

· Crònica dia de l'inauguració

· Fotos inauguració del Museu

 

 

 

Com naix aquest Museu?

El Museu del barri de Les Barraques començà a construir-se a finals del 2008 i al llarg del 2009, amb l’intenció de preservar i recuperar de la memòria els costums i el dia a dia d’un barri i un poble per mitjà de tota mena d’objectes i utensilis quotidians que abans dels anys 80 trobàvem per tot arreu. En definitiva, aquesta exposició familiar i acollidora be a mostrar-nos una xicoteta part de l’historia de Carcaixent que molts veïns i veïnes han viscut en primera persona.

Altre argument que ens fou tirar endavant en aquest projecte fou l’existència, en les mateixes instal·lacions on està el Museu, de l’escoleta de Les Barraques. Es per aixó que hem volgut rendir un xicotet homenatge a tots els/les alumnes que recorden encara les classes de la mà de les mestres Na Isolina Fernández, Na Mª Luisa, entre d’altres, tenint la taula original dels mestres, màquina d’escriure, tinters, regles, les taules dels alumnes amb quaderns, així com hem intentat recrear la decoració típica d’una escola dels anys 50 sense cap ànim d’ofensa.

Aquesta exposició de la nostra cultural tradicional, be a mostrar-nos una xicoteta part de l’historia de Carcaixent que molts veïns i veïnes han viscut en primera persona. I tot gràcies al suport de tots els veïns, sent aquests el motiu pel qual cobra vida i manté el fil conductor, ja que part d’ells es troba ací dins, al ser tots els objectes i utensilis donats pels veïns desinteressadament.

 

 

 

Que podem trobar, i quines particularitats te?

El nostre Museu del barri es caracteritza per ser una exposició acollidora i familiar, on tots els visitant poden veure’s en diferents situacions segons el colp d’ull que facen. Des de l’escoleta dels anys 50 que hi havia al barri, fins la cuina de qualsevol casa amb una carnera, gerrons, sifons, foguers de cabró, fins utensilis del camp com bàscula de fusta amb el cabàs de taronges, el forcat, corbelles, llegones o arribant fins i tot a la premsa de llibres que utilitzava el mateix Julià Ribera i Tarragó, fill predilecte de Carcaixent.

I la més important característica, es que ací tot està permès tocar i experimentar en les teues pròpies mans qualsevol objecte que tinga’m.

 

 

 

On està ubicat i qui el gestiona?

Aquest Museu del barri està ubicat en les instal·lacions municipals del carrer Font de la Parra nº 01, també seu de l’associació de veïns. Tot i estar en un local propietat de l’Ajuntament de Carcaixent i tenint atorgades les pertinents autoritzacions d’ocupació, l’ajuntament no té cap competència en la gestió i direcció del Museu, sinó que actua tan sols com a principal col·laborador, fent millores generals de les instal·lacions i oferint les Regidories de Cultura i Turisme per a donar-li la màxima promoció possible.

És l’Associació de Veïns Les Barraques la que gestiona i dirigeix el Museu, tenint com a responsables del mateix a Vicente Oliver Ferrando i Jesús Pelluch Ramos.

 

 

 

Quant es pot visitar?

Els interessats en visitar el Museu podran fer-ho gratuïtament tots els dissabtes de 18:30 a 20:30 hores. Si formen grups de més de 15-20 persones, poden concretar una cita amb els responsables del museu en el seguent enllaç: aavv@lesbarraques.com

 

 

 

Col·laboradors del Museu

En breu posarem el llistat de propietaris d'objectes i col·laboradors
que han fet posible aquest Museu.

 

 

 

 

 

Crònica dia de l'inauguració

El passat 14 de novembre 2009 l’Associació de Veïns Les Barraques celebrà l’acte principal del seu 30 aniversari amb l’inauguració el Museu del Barri.

Aquest museu, el qual està construït i dirigit completament per l’associació de veïns, naix amb l’intenció de preservar i recuperar de la memòria els costums i el dia a dia d’un barri i un poble per mitjà de tota mena d’objectes i utensilis quotidians que abans dels anys 80 trobàvem per tot arreu. En definitiva, aquesta exposició familiar i acollidora be a mostrar-nos una xicoteta part de l’historia de Carcaixent que molts veïns i veïnes han viscut en primera persona.

Per l’ importància i significat que suposa aquest xicotet museu a nivell local, comptà amb l’assistència de regidors de tots els grups municipals (PP, PSPV-PSOE, BLOC i UV) encapçalats per l’Alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella Arbona, directors i representants de tots els centres educatius de la ciutat, presidents de les associacions de veïns, el president de la Reial Sèquia de Carcaixent, l'inspector i els agents de la Policia Local de barri, entre altres autoritats i entitats socials, així com els propietaris dels objectes que desinteressadament han donat al Museu.

             
   
 

Inauguració mural ceràmic

Acte protocol·lari tall de cinta

Lectura Acta Institucional

Signatura Libre d'Honor Museu

Signatura Libre d'Honor Museu

             

   
 

Signatura Libre d'Honor Museu

Signatura Libre d'Honor Museu

Signatura Libre d'Honor Museu

Signatura Libre d'Honor Museu

 
             
   
 

Inspector i Agents Polcia Local de Barri

President i promotors del Museu

Discursos acte 30 aniversari

Vi d'honor

Vi d'honor

 
             
   
 

Museu

Museu

Museu

Museu

Museu

 
             

 

 

 

 
^ amunt

Associació de Veïns Les Barraques
C/ Camí Font de la Parra, 01 - 46740 CARCAIXENT (València) - info@lesbarraques.com
© 2009. Reservats tots els drets.