INICI
 
El barri  
Un poc d'història
Ubicació i accessos
Alcaldes/es de Barri
Llocs d'interés
L'Associació  
Qué som?
Història breu
Estatuts
Junta Directiva
Activitats que organitzem  
Festa Sant Antoni de Pàdua
Nit dels "farolets"
Recreació Setmana Santa
Concurs de dibuix
Betlem del barri
Concurs Local de Paelles
Altres activitats
Col·laboradors/es  

Seccions d'interés

Avís legal. Política privacitat.

 

Benvinguts espai web de la Colla de dolçainers i tabaleters <b>La Murga de les Barraques</b> width=

 

 

 

 

Historia breu de la colla

La colla de dolçainers i tabalets La Murga de les Barraques es va constituir l’any 2014 per uns quants músics d’altres disciplines que tenien interès d’aprendre a tocar música tradicional valenciana. Baix la direcció del mestre Raimon Delgado Salom vam començar a formar-nos al local de l’Associació de Veïns de les Barraques a la localitat de Carcaixent.

Poc a poc la Colla ha anat agafant soltura amb els seus instruments (dolçaines, tabals i redoblants) i ens hem atrevit a eixir al carrer a tocar i a participar a un llarg nombre d’actes:

Concerts 2015 - 2023:
- Correfocs
- Nit dels farolets (Rafelguaraf, Carcaixent)
- Festes Majors
- Cercaviles
- Falles
- Processons
- Festa del Pasdoble
- Moros i cristians (Alzira, Moixent, Carcaixent)
- Fira Modernista (Carcaixent)

Al llarg d’aquest temps, 8 anys portem ja, hem estat en constant creixement. Distints components s’han apropat a la Murga per tal d’acompanyar-nos en aquest viatge musical, alguns segueixen i d’altres sabem que podem comptar amb ells quan ens cal reforçar.

Des de les institucions també ens han recolzat, tant l’Ajuntament de Carcaixent, com les Falles, la Junta Local Fallera, les Confraries i Les Comparses de Moros i cristians que ens han demanat que participàrem als seus actes festius i/o religiosos, això ha segut sempre un gran al·licient per preparar noves partitures i augmentar el nostre repertori.

Molts assajos després ja ens sentim una agrupació que pot aportar i ser considerada dins el panorama musical valencià. Per això l’any passat, el 2022, vam considerar que era el moment de donar-nos a conèixer més enllà del nostre poble, així que ens vam adherir a la Federació Valenciana de Dolçainers i tabaleters (FVDiT), participant dels Aplecs a Tales (Castelló) i El Verger (Alacant) i també als Concerts d’intercanvi amb altres agrupacions (XIX Campanya - Octubre 2022 amb la Colla Canyes i Baquetes de Moixent).

Estem en constant canvi, assolim nous reptes (com participar amb la Banda Simfònica Lira Carcaixentina, la Societat Musical de la Barraca d’Aigües Vives i la Unió Musical de la Pobla Llarga en concerts on hem tocat conjuntament obres musicals més complicades) i no deixem de formar-nos per ser millor Colla. Baix els consells del mestre Domènec Martínez Garrido seguim preparant-nos per al futur de la nostra agrupació musical que esperem que siga llarga i molt il·lusionant.

Última actualització, setembre 2023.


Apreta ací per contactar i estar al dia seguint-nos a les xarxes socials de la colla

   
 
^ amunt

Associació de Veïns Les Barraques
C/ Camí Font de la Parra, 01 - 46740 CARCAIXENT (València) - aavv-lesbarraques@hotmail.com
© . Reservats tots els drets.